Skip to content

Kjenner du tallene dine godt nok til å møte investorene?

Det investorer bruker mest tid på når de ser gjennom en pitch deck, er om tallene forteller samme historie som resten av det du legger fram. Escalon kan hjelpe deg med å få den finansielle delen av pitch deck-en din til å henge sammen med ambisjonene dine.

– Du behøver ikke legge frem kompliserte regneark som viser alle tallene dine i detalj, sier Sarah Lerche i Escalon Services. Hun har hjulpet hundrevis av startups og scaleups med å forstå viktigheten av å kunne det underliggende tallmaterialet før et investormøte. Det viktigste er at du må kunne vise at du forstår hvordan ideen din kan konverteres til tall. Du må ha styr på forretningsideens unit economics. Du må vite hvem kunden din er. Kjøper de en kopp kaffe eller en hel container? Eller som Sarah Lerche sier det:

– For å overbevise investorer om å satse på deg, og det er jo dét som er målet med et investormøte, må du gjøre ideen og forretningsplanen din om til tall. 

 

Escalon Services er en effektiv og fokusert partner som gjør dette dag ut og dag inn for sine klienter. 

– Vi trenger ikke å finne opp hjulet på nytt, sier Lerche. – Vi vet allerede hva som er viktig. Og hva som ikke er viktig!

 

Stålkontroll på hva investorer forventer

Mange uerfarne startups og scaleups kommer ikke godt nok forberedt til et investormøte. En pitch deck er et 360 graders bilde av forretningsideen din. De underliggende tallene dine er en av dimensjonene du må ha styr på. 

– Målet er å gjøre det lett for investorene å velge akkurat din startup blant de hundrevis av pitch decks de ser, sier Sarah Lerche. 

 

Da er det viktig å vite hva investorene faktisk ser etter. Og ikke minst: Hva de forventer.

– Det er mange elementer i en pitch deck. Men uansett hvilke slides du legger frem, må du kunne vise at underlaget henger sammen finansielt, sier Lerche. 

 

Escalon har stor og bred erfaring i å hjelpe scaleups og startups med å få styr på det finansielle før de møter potensielle investorer.

– Vi vet kort sagt hva slags informasjon du skal levere for å gi investorene en betryggende følelse av at du mener alvor. 

– At man kan drive en forretning?

– Ja. At du rett og slett vet hva som skal til for å kjøre butikken.

 

→ Trenger du hjelp? Kontakt oss!